Iako raste pod zemljom, tartuf je kralj gljiva!

Namirnica čija se veličina kreće od one trešnje do veličine šake, ima paprenu cijenu! Kilogram stoji između 500 i 5000 eura.

Osim cijene, vlasnike restorana i vrhunske kuhare ljuti činjenica da se ta skupocjena namirnica ne može uzgojiti.

Uz pse tragače, tartufe u prirodi uspješno pronalaze svinje. Jedino na što se mora paziti ako se svinja koristi za taj posao, jeST da ne pojede tartuf kad ga pronađe. Psi su zato ipak pouzdaniji.

Najviše tartufa u Hrvatskoj se pronalazi u dolini rijeke Mirne. Iako je diljem svijeta zabilježeno sedam vrsta tartufa, najcjenjeniji je bijeli tartuf kojeg dobro poznaju istarski tragači za tartufima.

Kuhari nisu složni oko toga koje je jelo s tartufima najbolje. Bitno je da se tartufi stavljaju na kraju jela. Svježi se naribaju pa se tanki listići tartufa poslože preko gotovog jela. Na isti način koristite pastu i ulje od tartufa. Željenu količinu umiješajte u gotovo, kuhano jelo.

Kako to radi naš kuhar Siniša, provjerite Kod morskog lava.

Dobar tek!

Pin It on Pinterest

Share This