Školski programi

Najveći broj edukativnih programa namijenjeni su organiziranim školskim grupama te su prilagođeni djeci predškolske dobi, svakom razredu osnovne škole i srednjoj školi.

U njima se uz aktivno sudjelovanje djece i puno praktičnog rada, kontakt sa životinjama, korištenja modela i preparata i zanimljive prezentacije, obrađuju prirodoslovne teme, teme ostalih odgojno-obrazovnih područja kao i one međupredmetne.

Programi su u potpunosti usklađeni s Nastavnim planom i programom te s Nacionalnim okvirnim kurikulumom.

Obrazovne programe su kreirali stručnjaci prirodoslovnih, društvenih  i pedagoških znanosti u skladu s preporukama Europskog parlamenta i Vijeća za cjeloživotno učenje (Recommendation of the European Parliament and of the Council of 18 December for lifelong learning-2006/962/EC), te su usmjereni k razvijanju kompetencija koje su izazov modernom društvu:
- osnovne kompetencije u prirodoslovlju,
- matematičke kompetencije,
- korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija,
- organiziranje informacija za samostalno učenje i učenje u skupini,
- pismenu i usmenu komunikaciju na materinjem jeziku,
- razumijevanje i  izražavanje na stranim jezicima,
- ostvarivanje ideja u djelo.

Razlikujemo četiri tipa obrazovnih programa.

OPĆI PROGRAMI
Programi koji su u skladu s općim ciljevima nastave prirode i društva, prirode i biologije te uvode korisnike u raznoliki svijet životinja, posjet zoološkom vrtu obogaćuju zanimljivostima o životinjama i objašnjavaju ulogu zooloških vrtova u suvremenom društvu.

IZVANUČIONIČNA NASTAVA
Programi koji su oblikovani kao izvanučionična nastava u kojoj su integrirana dva ili više nastavnih predmeta i međupredmetne teme. Programi nude posve drukčiji pogled na nastavne sadržaje s mnogo praktičnog rada. Mogu se koristiti kao uvod u novu temu, njezina obrada ili kao vježbanje i ponavljanje.

IZVANUČIONIČNA NASTAVA – EKOLOŠKI PROGRAMI
Programi koji su vezani uz ekološke teme iz nastavnog plana i programa i teže razvijanju odgovornog odnosa prema očuvanju kvalitete okoliša. Mogu biti uvod u temu, njezina obrada, vježbanje i ponavljanje.

TEMATSKI PROGRAMI
Programi koji na jedinstven način detaljno obrađuju specijalizirane teme iz biologije i srodnih znanosti te kod pojedinca razvijaju donošenje osviještenih i odgovornih odluka.

 

Obrazovni program + Ručak

Osim obrazovnog programa, za školske grupe možete dogovoriti i paket: ulaznice za školsku grupu, ručak u restoranu „Kod morskog lava“ i obrazovni program ili vodstvo kroz Zoološki vrt za grupu.

Možete birati između „Pandinog paketa“ i „Lemurovog paketa“, a detalje potražite niže.

  

 

Cijena obrazovnih programa

Školske i vrtićke grupe plaćaju samo ulaz u Zoološki vrt po cijeni od 15, odnosno 10 kuna, dok su naši obrazovni programi besplatni. Cjenik ulaznica za Zoološki vrt pogledajte ovdje.

 

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA