Ječam je namirnica koju smo u kuhinji naših baka upoznali zahvaljujući ričetu, a nutricionisti danas ističu njezinu vrijednost pa je preporučuju uvrstiti u jelovnik što češće – i to na razne načine.

Ječam potječe iz jugoistočne Azije i Etiopije. Prije 10.000 godina kada se počeo uzgajati, osim za hranu upotrebljavao se i u medicinske svrhe.

Da ne bi bilo zabune, iako je žitarica, ječmom ne dominiraju ugljikohidrati nego vitamini i minerali.

Jeste li znali da prženo zrno ječma može zamijeniti kavu? Kako je ječam blagonaklon probavi, općenito zdravlju, trebalo bi ga što više konzumirati. Nebitno je spravlja li se kao cjelovita žitarica, za napitak ili juhu.

Mi vam želimo dobro zdravlje pa Vas Kod morskog lava očekuje vegansko jelo – ječam s povrćem.

Dobar tek!

Pin It on Pinterest

Share This