Eko akademija

Pozivamo sve ljubitelje životinja i prirode i one koji će tek to postati da se pridruže proljetnom programu Zoološkog vrta, Eko akademiji - najzabavnijoj akademiji ikad!

Svake godine u vrijeme proljetnih praznika u sklopu ovog jednodnevnog programa svi školarci imaju priliku na zabavan i njima prihvatljiv način naučiti kako pomoći životinjama, prirodi i cijelom našem planetu. Kroz praktične radionice, zanimljive eksperimente i igre u društvu crvenih pandi, velikih medvjeda, zubatih krokodila, neobičnih kukaca, otrovnih zmija, šarenih  papiga i ostalih stanovnika Zoološkog vrta usvojit će neke „eko“ pojmove poput zaštite prirode, ugroženosti životinja, recikliranja ili održivog razvoja, a s kojima se svakodnevno susrećemo.

Svi mali ekolozi će po završetku programa kućama ponijeti vlastite povelje o očuvanju prirode – kao dokaz da su postali pravi mali Zemljini junaci koji znaju kako brinuti o okolišu i prirodi.

UPISI U EKO AKADEMIJU 2018. POČINJU U SRIJEDU, 7.3.2018.

PROGRAM - EKO AKADEMIJA 2018.

 

ŠTO RADIMO NA EKOAKADEMIJI?

POKUSI
Kroz niz praktičnih pokusa i radionica poput izrade filtera za vodu i korištenja obnovljivih izvora energije polaznici akademije saznat će iz prve ruke na koji način moramo surađivati i čuvati prirodu.

EDUKATIVNE IGRE
Svi ovisimo o bogatstvima koje nam Zemlja daje, od biljka za hranu do kamena kojima gradimo kuće. No, ponekad uzimamo od Zemlje previše, a putem najčešće stradavaju životinje. Kroz razne društvene igre, kvizove i natjecateljske štafete saznat ćemo kako možemo pomoći Zemlji.

EKO RADIONICE

Kako napraviti vlastite prirodne repelente za kukce, kako uzgojiti "zeleni vrt" te kako proizvesti svoju energiju iz prirodnih izvora saznat ćemo zajedno na našoj akademiji.

UPOZNAVANJE ŽIVOTINJA

Osim prolaska cijelog Vrta svi će sudionici dobiti priliku iz prve ruke upoznati i neke od naših životinja koje se koriste u edukaciji poput zmija, guštera, kukaca i malenih sisavaca.

ISTRAŽIVANJA

Okušat ćemo se u istraživanju prirode i svog okoliša. 

KREATIVNE RADIONICE

Iz svijeta životinja crpimo inspiraciju za proizvodnju najrazličitijih proizvoda. 

MLADI EKOLOZI

Na kraju programa svi polaznici Eko akademije dobivaju povelju o očuvanju okoliša izrađenu vlastitim rukama kojom izjavljuju da će biti pravi mali ekolozi i da će se svakodnevno brinuti o životinjama i cijelom našem planetu.

 

PROGRAM - EKO AKADEMIJA 2016. 

PROGRAM - EKO AKADEMIJA 2017.

 

OPĆE INFORMACIJE

TERMINI ODRŽAVANJA: proljetni školski praznici
VRIJEME:
1. grupa - od 8.00 do 14.00 sati,
2. grupa - od 12.00 do 18.00 sati
DOB DJECE: namijenjeno djeci od 2. do 6. razreda osnovne škole
GRUPA: najmanje 8 djece, maksimalno 24 djece
 

CIJENA ULAZNICE: 70 kn
Ulaznica uključuje vodstvo edukatora, užinu, piće, slasticu, te sav pribor i materijal.
 

Sudjelovanje u programu se osigurava kupnjom ulaznice. U slučaju otkazivanja dolaska na program novac od kupljene ulaznice se ne vraća.

 

KONTAKT I INFORMACIJE

Ured edukatora
+385 1 7788 534
edukacija@zoo.hr
Uredovno vrijeme ureda od 08:00 do 16:00 sati.
 

Kreso, 1. ožujak 2015.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA