EGZOTIČNA ZIMA 2017.

Zima je doba godine koje donosi promjene! Ne samo u našem kraju nego diljem svijeta. I dok će mnogi pomisliti da je sve usnulo, mi vas pitamo: „Ma tko spava zimi?!“. Medvjedi, sove, crveni pande, lavovi, deve, leopardi… svi su budni. A tek životinje tropskih krajeva! Zimski ugođaj otkriva drugu stranu Zoo vrta, a koliko je svaka životinja posebna, što se kod njih promijenilo  i kako provode svoje zimske dane saznajte tijekom „Egzotične zime u Zoo vrtu“.

„Egzotična zima u Zoo vrtu“ je naziv za događanja, brojne radionice i sve edukativne programe koji će se tijekom zime održavati u Zoo vrtu. Ovaj je program započeo izložbom „Zima oko svijeta“ koju je posjetilo više od 3000 posjetitelja, a nastavlja se sve do kraja veljače 2017. i to vikendima od 11 do 15 sati. 

 

Što Vas sve očekuje u Zoo vrtu tijekom zime:

 

- kontakt sa zmijom, kornjačom, gušterom (od 11 do 15 sati)

- tematski edukativni kutci s mnogo raznih preparata (svlak zmije, krzno deve, perje i jaja ptica, lubanje zvijeri…) u Tropskoj kući

- radionice izrade hranilica i kućica za ptice (od 11 do 15 sati) u Traperskoj kolibi

- edukativno vodstvo vikendima kroz Zoo vrt (početak u 11 i u 14 sati) na Zebrinom trgu

- okrjepa uz besplatni topli čaj u Traperskoj kolibi

 

Gdje se nalaze paviljoni u kojima se odvijaju aktivnosti pogledajte na karti Zoo vrta.

 

RASPORED EGZOTIČNE ZIME U ZOO VRTU

 

21. i 22.1.2017.

TRAGOVI U SNIJEGU
Snježni pokrivač nerijetko je jedini način da se prate životinje u divljini, posebice one jako rijetke i „nevidljive“ poput risa. Kako izgledaju tragovi životinja, te kako pomoću njih možemo saznati skoro sve o životinji, a da je uopće ni ne vidimo, saznajte na edukativnom punktu s brojnim preparatima i tragovima, dođite u bliski kontakt sa zmijom, a na kreativnoj radionici izradite hranilice za ptice koje će im pomoći u ovim zimskim mjesecima.

 

28. i 29.1.2017.

NEBESKI LETAČI
Prije nego što se ptice počnu vraćati s juga, pripremite se za njihov dolazak i izradite hranilice za ptice. Od kakvih materijala možemo napraviti hranilice, koju hranu koristiti, kojim vrstama ćemo pomoći i druge praktične savjete saznajte dok izrađujete svoju hranilicu. Na edukativnom kutku dodirom perja i jaja raznih ptica i drugih preparata pobliže upoznajte ptičji svijet, a sličnosti između ptica i gmazova saznajte kroz kontakt s gušterom bradatom agamom.

 

 

4. i 5.2.2017.

DAN MOČVARNIH STANIŠTA

U utorak 2. veljače obilježava se Svjetski dan močvarnih staništa. Ovaj je dan proglašen 1971. godine te je do sada konvenciju potpisalo 158 država diljem svijeta. Iz ovog razloga i mi svake godine obilježavamo ovaj važan dan te ćemo ovu subotu i nedjelju upoznati posjetitelje s važnošću ovih ugroženih područja i životinjama kojima je ono neophodno za život. 

 

11. i 12.2.2017.

TROPSKI VIKEND
Upoznajte životinjski svijet kišnih tropskih šuma na brojnim edukativnim punktovima za koje smo pripremili razne preparate, od krzna deve i risa, perja i jaja ptica, pa sve do lubanja i kostura, a sigurno će najzanimljiviji biti kontakt sa zmijom i kornjačom.

 

18. i 19.2.2017.

ČUDESNI MADAGASKAR

Otputujte na čudesni otok Madagaskar i od naših edukatora saznajte razne zanimljivosti o ovom, bioraznolikošću bogatom području Zemlje. Na edukativnom kutku možete saznati razne informacije, a na kreativnoj ćete radionici sudjelovati u izradi hranilica za životinje koje se u Zoološkom vrtu koriste za obogaćivanje životnog prostora životinja.

 

25. i 26.2.2017.

NEBESKI LETAČI
Prije nego što se ptice počnu vraćati s juga, pripremite se za njihov dolazak i izradite kućice za ptice. Koliko kućice moraju biti velike, koliki mora biti otvor  za koju vrstu pticu i druge praktične savjete saznajte dok izrađujete svoju kućicu. Na edukativnom kutku  dodirom perja i jaja raznih ptica i drugih preparata pobliže upoznajte ptičji svijet.

 
Zoo Zagreb, 31. svibanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA