GIBONICA DOBILA IME

ZOVEM SE FIONA!

Uoči drugog rođendana koji će proslaviti u utorak, 27. lipnja, mala gibonica iz Zoološkog vrta grada Zagreba dobila je ime.

Prijedloge je dalo nekoliko desetaka građana. Bilo je tu od egzotičnih imena do imena likova iz priča i filmova, a ocjenjivački sud Vrta izabrao je ime Fiona.
 

 

„Riječ je o imenu mađarskog podrijetla koje znači plava i plavokosa. U Vrtu smo se složili da upravo to ime koje je diljem svijeta proslavila glavna junakinja u animiranom filmu Shrek, ljupkoj gibonici najbolje pristaje. Giboni su u životinjskom svijetu poznati i kao šumski pjevači, a ime Fiona dostojno je pjevačke zvijezde“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

 

 

Vruće dane u Maksimiru mala gibonica provodi u igri i odmoru. Nakon penjanja i skakanja po drveću, najdraže joj je protegnuti se u hladovini svoje nastambe. Poput roditelja obožava se osladiti voćem. Posebno joj je drago bijelo grožđe pa timaritelji nemaju dvojbu oko jelovnika za njezin rođendan. 

Taj će dan proslaviti u krugu obitelji – mame Kuličke i tate Kenta, gibona koji se proslavio predviđanima rezultata utakmica hrvatske nogometne reprezentacije.

Više o gibonima saznajte na linku: http://zoo.hr/zivotinja/bjeloruki-gibon-hylobates-lar

 

Zoo, 20. lipanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 20:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 18:30 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA