ZOOLOŠKI VRT U CVIJEĆU

Zoološki vrt grada Zagreba i Dumovec prvi put na Floraartu

Ove su se godine u Floraart prvi put uključili Zoološki vrt grada Zagreba te Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Na 53. međunarodnoj vrtnoj izložbi koja se do nedjelje održava na Bundeku, Zoološki vrt građanima predstavlja nekoliko vrsta vodozemaca i gmazova među kojima su posebno zanimljive hrvatske zmije.

U kakvom biljnom okruženju one žive, čime se hrane, što je posebno u njihovu izgledu i ponašanju, te druge zanimljive informacije, posjetitelji mogu saznati u razgovoru s edukatorima Zoološkog vrta.

Povezanost životinjskog i biljnog svijeta posjetitelji mogu doživjeti i kroz kućice za ptice, hotele za kukce te hranilice za leptire. Te instalacije građani mogu postaviti u vlastitim vrtovima te time pomoći očuvanju biološke raznolikosti u urbanim sredinama.

Posjetitelji se i sami mogu okušati u izradi različitih tipova hranilica. Jedan je to od zabavnih zadataka u kreativnoj radionici.

Kroz edukativni postav o pčelama, edukatori će ukazati na njihovu važnost u očuvanju biološke raznolikosti. Naime, smanjivanje broja pčela i drugih oprašivača izravno utječe na biljni svijet.

Posjetiteljima Floraarta svoj rad predstavlja i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Na njegovu štandu građani mogu upoznati i neke od pasa koji traže novi dom.

Posjetitelji rad Skloništa mogu poduprijeti i kupnjom različitih proizvoda za pse i posebnih suvenira. Među njima su i anđeli Mirne Berend. Dio sredstava od prodaje tih privjesaka namijenjen je psima iz Dumovca.

Koliko ti psi mogu usrećiti ljude, vidjet će se na reviji udomljenih pasa u subotu, 2. lipnja u 11 sati.

Zoo, 28. svibanj 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 18:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 17:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA