Ulica Fakultetsko dobro

ZAVRŠILI RADOVI U ULICI FAKULTETSKO DOBRO

Radovi na rekonstrukciji ulice započeli su krajem kolovoza.

Izvedena je nova pješačka staza, uređen je kolnik, autobusna stanica, riješen je sustav oborinske odvodnje, uklonjena su oštećena stabla, a uređeno je i 50 uzdužnih parkirnih mjesta koja se trenutno neće naplaćivati.

 

Foto: Mario Čužić

S obzirom na to da se prometnica nalazi u kulturnom dobru, u Parku Maksimir, u suradnji  s detaljnim konzervatorskim smjernicama pokušalo se što manje intervenirati u prirodni identitet prostora tako da su parkirališne površine izvedene od betonsko travnatih elemenata, a nogostupi od toniranog asfalta sličnog sipini, napomenuo je Krunoslav Tepeš iz Sektora za ceste.

Foto: Mario Čužić

 

Obnovljenu ulicu Fakultetsko dobro obišao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima te naglasio kako će ovdje od sada biti pojačana sigurnost ljudi u prometu i prometa u mirovanju, a Zoološki vrt napokon ima novu pristupnu ulicu s uređenim parkirnim mjestima, nogostupom i autobusnim stajalištem.

 

Bili smo sretni kada su radovi započeli, a danas smo presretni kada su završili, i napokon ovaj istočni ulaz u Zoološki vrt može biti u funkciji, rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba. 

 

Vanja, 7. studeni 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA