DAN VODA 2018.

SVJETSKI DAN VODA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda u nedjelju, 18. ožujka, od 11 do 16 sati očekuje vas prigodan edukativni program.
 
 

Edukatori će posjetiteljima objasniti zašto se voda naziva i kolijevkom života te kako se izrađuje jednostavan filter za pročišćivanje vode. Ukazat će im i na životinjske vrste koje žive u vodi ili kraj nje, a koje se mogu upoznati u Maksimiru. To su, među ostalima, kalifornijski morski lavovi, dalmatinski pelikani, azijske patuljaste vidre, patuljasti vodenkonji, kapibare, južnoamerički nizinski tapiri, ptice močvarice, ribe, gmazovi, vodozemci i beskralješnjaci.

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka, a ekolozi uoči tog dana upozoravaju da se voda sve više zagađuje te prekomjerno iskorištava. Njihove poruke o očuvanju vode prenosit će i edukatori Zoološkog vrta koji će posjetitelje provesti kroz paviljon Tropske kuće te ih upoznati s neobičnim stanovnicima voda.

Voda je nužna ljudima, životinjama i biljkama. Sudjeluje u stvaranju kisika, omogućuje proizvodnju hrane i reprodukciju, stanište je mnogim vrstama, služi za transport, stabilizira temperaturu zemlje i utječe na vremenske prilike.

SVJETSKI DAN VODA, nedjelja 11. ožujka od 11 do 16 sati.

Zoo Zagreb, 15. ožujak 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA