PROLJEĆE 2018.

STANOVNICI MAKSIMIRA JEDVA DOČEKALI PRVE PROLJETNE ZRAKE SUNCA!

Željno očekivani prvi ovogodišnji proljetni vikend je pred nama! :)

Iako životinje, za razliku od mnogih ljudi, nisu velika gunđala kad su vremenske neprilike u pitanju, većina ih se veseli proljetnom suncu, a najviše u njegovim prvim toplim zrakama uživaju životinje koje u Zoološkom vrtu grada Zagreba u šali nazivamo ljetnim tipovima: šumske sitatunge, languri, ptice i vodenkonj.

Na svoje posebnosti spremno će nas podsjetiti morski i afrički lavovi, crvene pande, merkati, lemuri i tapiri tijekom programa Timaritelji pričaju, a pelikani i kapucini tijekom javnih hranjenja.

I dok većina životinja proljeće voli zbog topline, neke ga vole staviti i pod zub. Naime, cvijeće je na jelovniku zlatnih letaša, kornjaša i kubanskog stjenjačkog legvana.

Čime se hrane ostali stanovnici maksimirske šume, saznajte već ovog vikenda na Slasnoj radionici, radionici na kojoj ćete imati priliku okušati se u izradi poslastica za životinje. Oni manje zainteresirani za izradu poslastica, mogu istraživati raznovrsne preparate edukativnog kutka.

Novi jelovnik po mjeri ljudskog nepca kreirao je restoran Zoološkog vrta KOD MORSKOG LAVA. Temelj za novi jelovnik bile su zagrebačka te kuhinja kontinentalnog dijela zemlje, a posebna je pozornost pridana jelima omiljenima kod djece.

U nedjelju će se u Zoološkom vrtu održati ZOO MARATON. Nagradni je to natječaj za obitelji koje zaista znaju uživati u društvu životinja! Tri obitelji koje najdulje vremena provedu u posjetu Zoo vrtu, nagrađujemo jednokratnim obiteljskim ulaznicama.

Kako sudjelovati:

- prilikom kupovine ulaznica za Zoološki vrt preuzmi kupon za sudjelovanje u natječaju

- upiši vrijeme dolaska u Zoo vrt

- prilikom završetka obilaska Zoo vrta, upiši vrijeme završetka obilaska

- kupon predaj na blagajni

 

Dobitnici ulaznica biti će objavljeni 26.3.  na našoj službenoj Facebook stranici.

 

Zoo, 23. ožujak 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 18:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 17:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA