Noć šišmiša 2018.

Obilježili smo 22. Međunarodnu noć šišmiša!

Zoološki vrt već  14 godinu za redom obilježava Međunarodnu noć šišmiša kako bi građanima približio važnost zaštite tih jedinih letećih sisavaca.

Ove godine, posjetitelji su mogli uživati u posebno organiziranim noćnim obilascima Zoološkog vrta, vidjeti egipatske letipse te sudjelovati u potrazi za divljim šišmišima pomoću bat-detektora.

Uz savjete o tome kako mi sami možemo pomoći šišmišima te druge edukativne sadržaje, na ovogodišnjoj Noći šišmiša bilo je i puno zabave: mađioničar, Maksimirska coprnica, grof Drakula, likovna radionica, istraživanje lavlje špilje i fantastična predstava u izvedbi  udruge Red Čuvara grada Zagreba.

  

Uoči obilježavanja Međunarodne noći šišmiša, iz zagrebačke Traume spašeno devet zalutalih šišmiša!

 „Našoj ekipi ovo nije prvi dolazak u Traumu zbog šišmiša, no budući da bi se na bolnicu trebale staviti zaštitne mreže, vjerojatno se šišmiši na tu adresu više neće vraćati. Šišmiši su u Hrvatskoj zakonom zaštićene životinje i pri njihovu preseljenju uvijek smo jako oprezni. Zadatke dodatno otežavaju mjesta na kojima se šišmiši udomaćuju. Dakle, s jedne strane imamo zaštićene i osjetljive životinje, a s druge strane nepristupačna mjesta. Zato naša terenska ekipa pri hvatanju šišmiša koristi od ljestvi preko mreža do pinceta“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

 

Šišmiša su uspješno ulovljeni te prevezeni u Oporavilište Zoološkog vrta gdje je pregledom utvrđeno da su dobro te su pušteni u prirodu. :)

Pogledajte kratak video s obilježavanja NOĆI ŠIŠMIŠA 2018.

Zoo, 27. kolovoz 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA