KENTI PROGNOZIRA

NEIZVJESNO PREDVIĐANJE OBITELJI GIBONA

Danas je pred gibona Kenta, glavnog maksimirskog sportskog prognostičara, postavljen zadatak: predvidjeti hoće li Hrvatska nakon ogleda s Grčkom izboriti nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ili neće?

Kako gibonima ne odgovara niska temperatura, kutije s obilježjima dviju zemalja, ispunjene voćem, poslužene su im u unutarnjoj nastambi. Kent se odmah zaletio prema grčkoj kutiji i uzeo jednu voćku. Tu je njegov interes za Grčku stao. Okrenuo se hrvatskoj kutiji i temeljito počeo prazniti njezin sadržaj. Njegova partnerica Kulička i kći Fiona pritom su se počastile voćem iz grčke kutije.

Djelatnici Vrta nisu bili sigurni kako sve to iščitati, pa se u konzultacije uključilo Maksimirsko oko sokolovo, timaritelj gibona Ivan Tunić kojem je nogomet tajna strast. On je zaključio kako Kent predviđa prolazak Hrvatske na Svjetsko prvenstvo.

„Nadamo se da će Kent imati što prognozirati i iduće ljeto te da ćemo na njegovim prognozama susretati obitelji koje dijele ljubav prema životinjama i nogometu“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Prognoziranje je pratio i Branko Mikša, počasni predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza.

„U Zoološki sam vrt nekada dolazio kao gradonačelnik no sada sam ovdje još i češće. Za to je najzaslužnija moja unučica“, otkrio je Mikša.

Večerašnja kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Grčke igra se u Maksimiru, a nedjeljna u Pireju.

Budući da na utakmicama nema gostujućih navijača, za Vatrene treba srčano navijati sve do nedjelje. Zato u Zoološki vrt svi posjetitelji s nekim obilježjem hrvatske reprezentacije do nedjelje mogu ući po povoljnijoj cijeni.

Ulaznice za odrasle tako mogu kupiti po cijeni od 25, a ulaznice za djecu od 7 do 14 godina po 15 kuna.

 
Zoo Zagreb, 9. studeni 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA