Giboni prognoziraju

Giboni predviđaju još jednu pobjedu Hrvatske

Pred gibone su stavljene babuške s obilježjima Islanda i Hrvatske, punjene povrćem i voćem, a oni su se prvo zainteresirali za islandsku babušku. Okupljeni su bez daha pratili hoće li Kent, otac obitelji, zgrabiti hranu iz babuške koja je već ležala na podu. Iako mu je islandska bila nadohvat ruke, Kent se okrenuo hrvatskoj babuški i iz nje uzeo voće. Upravo ta radnja određuje pobjednika.

Pogledajte video, klik na: LINK

„Držimo fige da i nova Kentova prognoza bude točna! To prognoziranje organiziramo iz dva razloga – kao navijačku potporu Vatrenima te kao obogaćivanje životnog prostora naših gibona. Time, naime, potičemo njihovo prirodno ponašanje – istraživanje, potragu za hranom, kretanje… Dokaz da su babuške dobrodošle u nastambi gibona, jest ponašanje Fione, najmlađe članice obitelji gibona. Ona se s posebnim veseljem zalijeće prema babuškama i s njima nastavlja igru“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Nedvojbenu naklonost Vatrenima gibonice Kulička i Fiona u posljednja dva predviđanja pokazuju i odnošenjem hrvatske babuške na svoju terasu.

Zoo, 25. lipanj 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA