VOLIJERA ZA AFRIČKE PTICE

BLISKI SUSRET S PTICAMA AFRIČKOG KONTINENTA

Volijera za afričke vrste ptica je izgrađena u sklopu prve faze modernizacije Vrta. Zahvaljujući suvremenom arhitektonskom rješenju, afričke su ptice močvarice dobile ogroman nadsvođen prostor koji im omogućuje boravak na tlu, ali i letenje, a posjetitelji su dobili pogled na njih bez vizualnih barijera. Oni sada mogu ući u samu nastambu i vidjeti ptice na metar, dva kao u prirodi.

 

U nedjelju, 4. lipnja, od 11 - 18 sati posjetiteljima Zoološkog vrta grada Zagreba priprema se jedinstveno predstavljanje nove volijere za afričke ptice.

 

 

Među najzanimljivijim vrstama u volijeri su krunati ždral, ugrožen na globalnoj razini, te blistavi ibis, kritično ugrožen u Hrvatskoj.

Posjetitelji koji životinje žele promatrati poput pravih istraživača, u nedjelju će s promatračnice moći koristiti dalekozor i teleskop. Kako bi znali koja im je ptica u fokusu, edukatori će ih upoznati s tzv. ključevima za prepoznavanje vrsta.

U velikom edukativnom kutku posjetitelji će moći razgledati mnogobrojne preparate i modele – od gnijezda i jaja preko kandži i lubanja do prepariranih ptica. Bit će postavljen i pokazni model seobe ptica te u sklopu kampanje Vratimo divljinu organizirana edukacija o važnosti antikolizijskih stakala za zaštitu ptica u naseljima.

 

 

Na poligonu "Letalica" najmlađi će se posjetitelji Vrta moći uživjeti u ulogu ptica. S nataknutim će krilima trebati svladati mnogobrojne prepreke s kojima se ptice svakodnevno susreću. Među njima su zgrade, dalekovodi i vjetroelektrane.

 

Zoo, 1. lipanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 20:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 18:30 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA