Međunarodna noć šišmiša 2018.

ZMAJ, VATRA I VITEZOVI – NOĆ ŠIŠMIŠA U NOVOM RUHU!

Već tradicionalna Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu obilježit će se u subotu 25. kolovoza 2018., od 19 do 22 sata i to na ponešto drugačiji način!

Ove godine posjetitelji će moći sudjelovati u programu samo u sklopu organiziranih grupa, a mjesto u grupi može se osigurati rezervacijom i kupnjom ulaznice na telefon  (01) 7788534 ili e-mail: edukacija@zoo.hr, a također i na samoj blagajni na dan održavanja programa.

Cijena ulaznica je jednaka cijenama ulaznica za Zoološki vrt (10, 20 i 30 kn).

Broj mjesta je u grupama je ograničen, a grupe polaze u 19.00 s glavne blagajne (Maksimir). Nakon početka programa više neće biti moguće kupiti ulaznice niti sudjelovati u programu.

Svaku grupu vodit će edukator, a posjetitelji će uz krilaticu „Nije lako živjeti naopako“ otkrivati zanimljiv i neobičan svijet šišmiša te brojnih stanovnika Zoološkog vrta u prekrasnom večernjem ambijentu .

Svi sudionici moći će se upoznati s posebnošću jedinih letećih sisavca na svjetu te koliko su oni važni za ljude i koliko su ugroženi. Također moći će otkriti što sve šišmiši diljem svijeta jedu, a među njima su i zmije, glodavci i kukci, koje će oni najhrabriji moći dotaknuti.

Naravno, uz egipatske letipse, vrstu šišmiša koju će se moći vidjeti u Tropskoj kući, organizirat će se i potraga za divljim šišmišima pomoću bat-detektora.

Uz savjete o tome kako mi sami možemo pomoći šišmišima te druge edukativne sadržaje, na ovogodišnjoj Noći šišmiša bit će i puno zabave: mađioničar, Maksimirska coprnica, grof Drakula, likovna radionica, istraživanje lavlje špilje...

Sve će završiti fantastičnom predstavom udruge Red Čuvara grada Zagreba – vitezovi će se boriti protiv zmaja koji riga vatru te pokušati spasiti damu u nevolji!

A nakon vatrenog šoua i zmajske zabave slijedi druženje s glumcima, vješticom i Drakulom u restoranu Kod morskog lava!

Zoo, 21. kolovoz 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA