ŽABLJI DAN 2018.

ŽABLJI DAN U ZOO VRTU

U subotu, 14. travnja, povodom obilježavanja Žabljeg dana, posjetitelji će se moći upoznati s fascinantnim svijetom vodozemaca. Pripremljeno je mnošto zanimljivih edukativnih i zabavnih sadržaja, kako za najmlađe tako i za one nešto starije.

Žabarnik je naziv postava na kojem će biti izloženo nekoliko vrsta ugroženih vodozemaca. Među njima su žaba rajčica s Madagaskara, pjegavi daždevnjak kojeg možemo susresti i u našim šumama, borneanska uhata žaba, veličanstvena gatalinka, vodeni beznožac i kraljevski pjegavi daždevnjak. Ove vrste još uvijek posjetitelji ne mogu vidjeti u redovnoj postavi, tako da vrijedi iskoristiti ovu priliku. Također u Žabarniku posjetitelji će moći doznati kako su vodozemci izišli na kopno, tj. kako je tekla njihova evolucija.

Na Žabljem danu građani će moći naučiti kako doprinijeti manjem stradavanju žaba u prometu, ali i zašto su vodozemci indikator promjena u prirodi. Udruga Hyla sve će zainteresirane upoznati sa zaštitom hrvatskih vodozemaca. 

Oni koji žabama žele pružiti dobrodošlicu u vlastitom dvorištu, mogu se uključiti u Zelenu mrežu, a onima pak koje zanima glasanje žaba, svakako se preporučujemo posjet Kreketaonici.

Za posjetitelje će biti osigurani posebni obilasci vodozemaca u Tropskoj kući uz vodstvo edukatora - jedinstvena prilika za upoznavanje južnoameričkih otrovnih žaba i surinamskih škornjavica, njihovih neobičnih načina razmnožavanja i razvoja punoglavaca! Polasci grupa su s edukativnog kutka Žablji laboratorij.

Kako teče životni razvoj vodozemaca, edukatori će najmlađe posjetitelje podučavati u Žabljem laboratoriju, a na kreativnoj radionici posjtetitelji će moći izraditi origami žabicu i bedž s motivom žabe.

U znaku žabe će biti mnogobrojne zabavne igre koje za cilj imaju potaknuti djecu na više fizičke aktivnosti, među njima i igra Žabica koju priprema JU Maksimir.

Veliki ljubitelji vodozemaca mogu zaviriti i suvenirnicu Zoološkog vrta gdje ih čeka pravi Kre-Kre asortiman

Edukativni program Žabljeg dana traje od 11 do 17 sati.

Žabavimo se zajedno! :)

Zoo, 13. travanj 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA