ŽABLJI DAN 2017.

ŽABICE, VOLI TE TVOJ ŽABAC

Žablji se dan obilježava u subotu, 8. travnja. Od 11 do 18 sati moći ćete upoznati ljubav i razmnožavanje u svijetu vodozemaca.

 

U edukacijskom centru bit će postavljeni prikazi razmnožavanja i razvojnog ciklusa vodozemaca. Moći će se vidjeti prikazi pjenastog gnijezda žaba, izlazak žaba iz potkožnog tkiva surinamske škornjavice te razvojni ciklus vodozemaca. Sve to pratit će neobični zvukovi koje vodozemci proizvode.

 

 

U Žabljem laboratoriju djeca će pod vodstvom edukatora laboratorijskim metodama proučavati razvoj žabe od jajašca do odrasle jedinke, a oni kojima je draži terenski rad, mogu se uključiti u Žablje istraživače. U toj će radionici djeca mjeriti žabe i uzimati brisove za analizu.

Zoološki vrt na Žablji dan ima i posebne goste. Članovi udruge Hyla posjetitelje će upoznavati s najnovijim vijestima o stanju i ugroženosti vodozemaca u Hrvatskoj.

Edukatori Vrta, kako bi djeci informacije o zavođenju, parenjui roditeljstvu svijetu žaba prenijeli na što živopisniji način, osmislili su igre Pravi par i Igra žabice. U prvoj natjecatelji trebaju znati raspoznati različite vodozemce, a kroz drugu svladati prepreke s kojima se žabica i žabac suočavaju u zajedničkom životu.

 

 

 

 

Mužjaci otrovnih žaba posebno su brižni očevi. Oni punoglavce prenose u cvijeće ili lokvice kako bi bili sigurni tijekom odrastanja. Igru nadahnutu brižnim ponašanjem tate žabe,  nazvanu Super tata, djeca će moći zaigrati na posebnom poligonu.

U likovnim radionicama djeca će reciklirati stari papir i tkanine te od njih izrađivati vodozemce. Svoju će kreativnost moći iskazati i izradom bedževa „Volim žabe“.

Na Labuđem otoku građani će moći upoznati projekt Vratimo divljinu i značenje Zelene mreže.

Inače, Žabljim se danom javnost želi upozoriti na važnost zaštite vodozemaca, a u Zoološkom se vrtu grada Zagreba obilježava deveti put.

 

 

Dijelovi programa:

1.       Poligon „Super tata“

2.       „Igra žabice“

3.       Igra „Pravi par“

4.       „Žabarnik“

5.       „Žablji laboratorij“

6.       Udruga Hyla

7.       „Žablji istraživači“

8.       „Zelena mreža“

9.       Likovna radionica

10.   „Kreketaonica“

 

Kliknite na sliku za veći prikaz

 

 

 

Zoo, 3. travanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 20:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 18:30 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA