ZIMA OKO SVIJETA 2018.

VRIJEME JE ZA NOVU ZIMU OKO SVIJETA!

U zimsko doba godine vladaju velike promjene širom svijeta, a ne samo u našim krajevima stoga je Zoološki vrt u suradnji s agencijom PaPRika ponovo organizirao uzbudljivo zimsko „putovanje“ pod nazivom Zima oko svijeta, u kojem će svi posjetitelji moći uživati od 6. do 14. siječnja 2018., svakim danom od 11.00 do 15.00 sati.

Kod nas je upravo zavladalo hladnije vrijeme i ponegdje je tlo prekrio snježni pokrivač, a životinjski i biljni svijet uglavnom je utihnuo i povukao se pred teškim vremenskim uvjetima. No u Zoološkom vrtu malo tko spava - medvjedi, sove, crveni pande, vidre, lavovi, deve, leopardi… Svi su budni! Zimski ugođaj otkriva drugu stranu Zoo vrta!

Svima nam je poznat izgled zime u našim krajevima. Snijegom prekrivene ceste, zaleđena prozorska stakla i niske temperature koje nas tjeraju tople kuće i stanove. No, jeste li se ikad zapitali kako izgleda zima u Australiji, Južnoj Americi ili pak vrućoj Sahari? Sada je prava prilika da saznate kako bi se trebali pripremiti za zimu u ovim krajevima.

U dvije dvorane Edukacijskog centra i jednom šatoru na edukacijskom trgu prikazat će se kakva je zima u tropskim kišnim šumama, pustinjama, travnjacima, močvarnim staništima, listopadnim i zimzelenim šumama diljem planeta.

U tropskim kišnim šumama život teče nesmetano uz visoke temperature i više ili manje vlage, ovisno o kontinentu. U vrućim pustinjama temperature su nešto blaže, a u hladnim vrlo niske. Zimzelene i listopadne šume u mnogim dijelovima svijeta prekrivene su snježnim prekrivačem, a mnoge životinje spavaju zimski san ili velikom snalažljivošću preživljavaju najteži period u godini.

Močvare umjerenog pojasa naoko su zamrle i okovane su ledom, dok u toplim krajevima u njima život upravo buja, udomljujući životinje koje su pristigle iz hladnijih krajeva. U travnjacima istočne Afrike vladaju kišna sezona i visoke temperature i hrane je u izobilju.

Ovo je prava prilika za upoznavanje živog svijeta različitih staništa kroz edukativne radionice i igre te istraživanje preparata poput krzna tigra, krzna močvarne antilope, devine dlake, slonovog zuba, lubanje lava, lubanje bizona, nojevog jajeta, perja, kože krokodila, gnijezda djetlića te mnogih drugih.

A za one avanturističkog duha bit će i prilika za dodirivanje bezopasnih živih životinja poput paličnjaka, mliječne zmije, bradate agame, madagaskarskog siktajućeg žohara...

Također pozivamo sve da nam se pridruže na radionici „Slonov zub – Curaprox“ koja će se održati 13. i 14. siječnja u 12 sati. Svoje sudjelovanje potrebno je prethodno najaviti na edukacija@zoo.hr


 

 

Zoo, 4. siječanj 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA