DAN AUSTRALIJE 2017.

UZBUDLJIVO PUTOVANJE AUSTRALIJOM

Dan Australije u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 6. svibnja, od 11 do 18 sati.

Zahvaljujući Veleposlanstvu Australije i Zoološkom vrtu grada Zagreba Zagrepčani i njihovi gosti na jedinstven način mogu upoznati neobične životinje, običaje, sportove i gastronomiju najmanjeg kontinenta na svijetu.

 

 

Među najslavnijim predstavnicima australskih životinjskih vrsta koje se mogu vidjeti u Maksimiru, su crvenovrati valabi, četkastorepi penjaš, tobolčarska mačka i mali zlatni letaš. U posebnom edukativnom kutku gdje će se govoriti o živopisnoj fauni Australije, glavna će zvijezda biti bradata agama, gmaz zastrašujućeg izgleda prilagođen životu u sušnim područjima Sjevernog teritorija.

 

 

Predstavljajući najveći koraljni greben na svijetu u Tropskoj će se kući istaknuti važnost koraljnih grebena za zdravlje planeta.

Australija je zemlja koja velike napore ulaže u održivi razvoj i način života. Zbog toga će neke svoje spoznaje o vrijednosti recikliranja podijeliti s najmlađim posjetiteljima Vrta kroz maštovitu zabavnu igru.

 

 

 

Kreativce se poziva na likovnu radionicu. Tamo će australske životinje od papira moći ukrašavati aboridžinskim motivima.

Članovi hrvatskih klubova australskog nogometa posjetitelje će podučavati osnovnim tehnikama tog sporta, a kuhača će biti glavni rekvizit u Matildinoj kuhinji. Tamo će se moći upoznati Australcima najomiljenije namirnice i jela. Mjesto je to na kojem će se moći kušati slavni australski kolač čupavac, a zainteresirani će moći dobiti i njegov recept.

 

Kako bi kroz šetnju maksimirskom šumom što bolje upoznali Australiju, za djecu je stvorena posebna putovnica. Obilazeći edukativne i zabavne kutke mališani prikupljaju pečate, a s popunjenom putovnicom na  Edukacijskom trgu preuzimaju mali dar.

 

 

Zoo, 4. svibanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA