BUNDEVIJADA 2016

TRADICIONALNA BUNDEVIJADA U ZOO VRTU

Svi su pozvani da nam se ove nedjelje, 30. listopada 2016. od 11.00 sati pridruže na već tradicionalnoj bundevijadi na kojoj će posjetitelji moći pripremiti budeve na neobične i kreativne za životinjske stanovnike Zoo vrta.

Priprema bundeva trajat će od 11.00 do 13.00 sati, a podjela bundeva našim životinjama kreće u 13.00 sati.

Obogaćivanje životnog prostora životinja vrlo je važna aktivnost koja se svakodnevno odvija u Zoološkom vrtu za dobrobit životinja. U ovom procesu životinjama se nude predmeti koji na njih djeluju stimulativno te ih navode na ponašanje tipično za njihovu vrstu. Obogaćivanje prostora se može izvesti na više načina, a neki od njih su i stimulacija zvukom ili mirisom prilikom čega se životinjama uvode mirisi i zvukovi koje susreću u prirodi. Također mogu biti vezani uz hranu te im se hrana daje na različita mjesta u nastambi, u različitim oblicima ili skriva kako bi životinje morale koristiti sva svoja osjetila u potrazi.

 

 

 

Ako ne znate što biste stavili u bundevu, a da se svidi životinjama, bez brige, na radionici će biti prisutni i naši edukatori koji su u dogovoru s nutricionistima Zoo vrta dogovorili poseban meni za svaku životinju kojoj će se ponuditi bundeve. Sve što trebate je sudjelovati u pripremi, a vjerujemo da će vam i životinje biti zahvalne. 

Zoo, 26. listopad 2016.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 19:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 18:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA