EKO AKADEMIJA 2017.

NAJZABAVNIJA AKADEMIJA IKAD!

Pozivamo sve ljubitelje životinja i prirode i one koji će tek to postati da se pridruže proljetnom programu Zoološkog vrta, Eko akademiji - najzabavnijoj akademiji ikad!

Svake godine u vrijeme proljetnih praznika u sklopu ovog jednodnevnog programa svi školarci imaju priliku na zabavan i njima prihvatljiv način naučiti kako pomoći životinjama, prirodi i cijelom našem planetu. Kroz praktične radionice, zanimljive eksperimente i igre u društvu crvenih pandi, velikih medvjeda, zubatih krokodila, neobičnih kukaca, zmija, šarenih papiga i ostalih stanovnika Zoološkog vrta usvojit će neke od „eko“ pojmova i postati stručnjaci za procjenu vremenskih (ne)prilika.

 

U srijedu, 15. ožujka 2017., počinju upisi u ovogodišnju Eko akademiju. Edukativno-zabavni program namijenjen je svim školarcima od 2. do 6. razreda, a u Zoološkom vrtu će se održavati za vrijeme proljetnih školskih praznika, od 18. do 23. travnja 2017.

 

Svi mali ekolozi će po završetku programa kućama ponijeti vlastite povelje o očuvanju prirode – kao dokaz da su postali pravi mali Zemljini junaci koji znaju kako brinuti o okolišu i prirodi.

 

    

 

Ove ćemo se godine poigrati s vremenskim prilikama - kroz niz praktičnih pokusa postat ćemo pravi znanstvenici. Između ostaloga, naučit ćemo zašto pada kiša te stvoriti vlastite male kišne oblake. Ukoliko sve napravimo kako treba – Zoološki vrt bi mogla zahvatiti prava proljetna oluja.

Svi smo vidjeli najrazličitije oblake, pa i one koji oblikom podsjećaju na ribu, kunića ili mladunče lava. Kako svi oblaci nisu isti, imaju i svoja zasebna, jako neobična, imena. Zabavit ćemo se otkrivajući koje to sve vrste oblaka postoje, kako ih nazivaju i što nam govore.

 

 

Tmurni i kišoviti dani ljeti ili pak nesnosne vrućine, vjesnici proljeća koji cvjetaju u siječnju, snježne pahulje u travnju govore da se vrijeme uistinu poremetilo. Globalno zatopljenje utječe na sve nas, a možda najviše na polarnog medvjeda kojemu zbog visokih temperatura nestaje tlo pod nogama, doslovno. Koje muke prolazi polarni medvjed otkrit ćemo u „velikoj“ igri u kojem upravo on ima glavnu ulogu.

 

Koliko smo spretni provjerit ćemo izradom vjetrenjača i otkriti kako ljudi iskorištavaju energiju vjetra. Upoznat ćemo životinje iz različitih krajeva svijeta i otkriti načine na koje su prilagođene svom podneblju.

 

 

OPĆE INFORMACIJE

TERMINI ODRŽAVANJA: od 18.4. do 23.4.2017.

VRIJEME:

1. grupa - od 8.00 do 14.00 sati,

2. grupa - od 12.00 do 18.00 sata

DOB DJECE: namijenjeno djeci od 2. do 6. razreda osnovne škole

GRUPA: najmanje 8 djece, maksimalno 24 djece

ULAZ: Kolni ulaz Zoološkog vrta (ulica Fakultetsko dobro)

Potrebno je doći nekoliko minuta prije početka programa.

Nakon početka niije moguće priključiti se grupi.

 

UPISI I REZERVACIJA

NAPOMENA: Termini 2, 5, 8 i 11 bit će otvoreni nakon što se popune raniji termini.

 

CIJENA ULAZNICE: 70 kn

 

UPIS NA PROGRAM

Dijete je upisano na program nakon što je ispunjen on-line upisni list i plaćena akontacija ili puni iznos cijene programa.

REZERVACIJA

Mjesto na programu je rezervirano nakon ispunjavanja upisnog lista. Rezervacija traje 24 sata unutar koji je potrebno poslati potvrdu o uplati ili se rezervirano mjesto oslobađa. Moguće je rezervirati samo jedno mjesto po djetetu.

POPIS TERMINA

Izaberite željeni termin i ispunite upisni list.

Prije ispunjavanja Upisnog lista obavezno pročitajte INFORMACIJE ZA RODITELJE – Upute i pravila.

Sudjelovanje u programu se osigurava kupnjom ulaznice. U slučaju otkazivanja dolaska na program novac od kupljene ulaznice se ne vraća.

NAČINI PLAĆANJA

Internet bankarstvom ili općom uplatnicom.

 

U slučaju otkazivanja sudjelovanja na programu novac se ne vraća!

U slučaju otkazivanja programa od strane Zoološkog vrta (pr. zbog ne dovoljnog broja upisane djece u termin) vraća se puni iznos!

 

 

KONTAKT I INFORMACIJE

Ured edukatora

+385 1 7788 534

edukacija@zoo.hr

Uredovno vrijeme ureda od 08.00 do 16.00 sati.

 

Zoo, 12. ožujak 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 18:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 17:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA