EKO AKADEMIJA 2017.

NAJZABAVNIJA AKADEMIJA!

Pozivamo sve ljubitelje životinja i prirode i one koji će tek to postati da se pridruže proljetnom programu Zoološkog vrta, Eko akademiji - najzabavnijoj akademiji ikad!

Svake godine u vrijeme proljetnih praznika u sklopu ovog jednodnevnog programa svi školarci imaju priliku na zabavan i njima prihvatljiv način naučiti kako pomoći životinjama, prirodi i cijelom našem planetu. Kroz praktične radionice, zanimljive eksperimente i igre u društvu crvenih pandi, velikih medvjeda, zubatih krokodila, neobičnih kukaca, zmija, šarenih papiga i ostalih stanovnika Zoološkog vrta usvojit će neke od „eko“ pojmova i postati stručnjaci za procjenu vremenskih (ne)prilika.

 

U srijedu, 15. ožujka 2017., počinju upisi u ovogodišnju Eko akademiju. Edukativno-zabavni program namijenjen je svim školarcima od 2. do 6. razreda, a u Zoološkom vrtu će se održavati za vrijeme proljetnih školskih praznika, od 18. do 23. travnja 2017.

 

Svi mali ekolozi će po završetku programa kućama ponijeti vlastite povelje o očuvanju prirode – kao dokaz da su postali pravi mali Zemljini junaci koji znaju kako brinuti o okolišu i prirodi.

 

    

 

Ove ćemo se godine poigrati s vremenskim prilikama - kroz niz praktičnih pokusa postat ćemo pravi znanstvenici. Između ostaloga, naučit ćemo zašto pada kiša te stvoriti vlastite male kišne oblake. Ukoliko sve napravimo kako treba – Zoološki vrt bi mogla zahvatiti prava proljetna oluja.

Svi smo vidjeli najrazličitije oblake, pa i one koji oblikom podsjećaju na ribu, kunića ili mladunče lava. Kako svi oblaci nisu isti, imaju i svoja zasebna, jako neobična, imena. Zabavit ćemo se otkrivajući koje to sve vrste oblaka postoje, kako ih nazivaju i što nam govore.

 

 

Tko su meteorolozi i što oni zapravo rade, koliko je zahtjevno izraditi prognozu vremena i kako se to radi, otkrit će nam posebna gošća. Naime, RTL televizija „posudit“ će nam svoju meteorologinju Dunju Mazzocco Drvar te će svi polaznici Eko akademije imati priliku iz prve ruke saznati sve što ih o vremenu zanima. Možda je vašu baku oduvijek zanimalo zašto baš u njezinom vrtu pada tuča, a kod tek malo udaljenog susjeda ne, možda tatu zanima kako može biti siguran hoće li za vikend biti vrijeme za roštilj – skupite sva pitanja, osmislite svoja i pitajte meteorologinju sve što vas zanima.

Tmurni i kišoviti dani ljeti ili pak nesnosne vrućine, vjesnici proljeća koji cvjetaju u siječnju, snježne pahulje u travnju govore da se vrijeme uistinu poremetilo. Globalno zatopljenje utječe na sve nas, a možda najviše na polarnog medvjeda kojemu zbog visokih temperatura nestaje tlo pod nogama, doslovno. Koje muke prolazi polarni medvjed otkrit ćemo u „velikoj“ igri u kojem upravo on ima glavnu ulogu.

 

Koliko smo spretni provjerit ćemo izradom vjetrenjača i otkriti kako ljudi iskorištavaju energiju vjetra. Upoznat ćemo životinje iz različitih krajeva svijeta i otkriti načine na koje su prilagođene svom podneblju.

 

 

OPĆE INFORMACIJE

TERMINI ODRŽAVANJA: od 18.4. do 23.4.2017.

VRIJEME:

1. grupa - od 8.00 do 14.00 sati,

2. grupa - od 12.00 do 18.00 sata

DOB DJECE: namijenjeno djeci od 2. do 6. razreda osnovne škole

GRUPA: najmanje 8 djece, maksimalno 24 djece

ULAZ: Kolni ulaz Zoološkog vrta (ulica Fakultetsko dobro)

Potrebno je doći nekoliko minuta prije početka programa.

Nakon početka niije moguće priključiti se grupi.

 

UPISI I REZERVACIJA

NAPOMENA: Termini 2, 5, 8 i 11 bit će otvoreni nakon što se popune raniji termini.

 

CIJENA ULAZNICE: 70 kn

 

UPIS NA PROGRAM

Dijete je upisano na program nakon što je ispunjen on-line upisni list i plaćena akontacija ili puni iznos cijene programa.

REZERVACIJA

Mjesto na programu je rezervirano nakon ispunjavanja upisnog lista. Rezervacija traje 24 sata unutar koji je potrebno poslati potvrdu o uplati ili se rezervirano mjesto oslobađa. Moguće je rezervirati samo jedno mjesto po djetetu.

POPIS TERMINA

Izaberite željeni termin i ispunite upisni list.

Prije ispunjavanja Upisnog lista obavezno pročitajte INFORMACIJE ZA RODITELJE – Upute i pravila.

Sudjelovanje u programu se osigurava kupnjom ulaznice. U slučaju otkazivanja dolaska na program novac od kupljene ulaznice se ne vraća.

NAČINI PLAĆANJA

Internet bankarstvom ili općom uplatnicom.

 

U slučaju otkazivanja sudjelovanja na programu novac se ne vraća!

U slučaju otkazivanja programa od strane Zoološkog vrta (pr. zbog ne dovoljnog broja upisane djece u termin) vraća se puni iznos!

 

 

KONTAKT I INFORMACIJE

Ured edukatora

+385 1 7788 534

edukacija@zoo.hr

Uredovno vrijeme ureda od 08.00 do 16.00 sati.

 

Zoo, 8. travanj 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 20:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 18:30 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA