Divlje životinje u gradu

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

U edukativno-zabavnom programu koji će se u povodu Međunarodnog dana zaštite životinja održati u subotu, 7. listopada na Bundeku, sudjelovat će Zoološki vrt grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Program će trajati od 10 do 18 sati, a ovogodišnja mu je tema Divlje životinje u gradu.

Subotnji program naslanja se na veliku ovogodišnju kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima „Divlji život grada – u suživotu s divljim životinjama“ koju su Grad Zagreb i Sklonište iz Dumovca pokrenuli u suradnji s Prijateljima životinja. Naime, urbane se sredine naslanjaju na prirodu i oplemenjuju zelenim oazama, pa se u njima mogu susresti predstavnici mnogobrojnih vrsta divljih životinja. Među njima su lisice, lasice, kune zlatice, ježevi i vjeverice. U Zagrebu živi i velik broj ptica – od golubova i vrabaca, svraka i vrana do divljih pataka i labudova. Kako da njihov suživot s divljim životinjama bude što bolji, građane će na Bundeku educirati djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Tradicionalno će se organizirati i revija udomljenih pasa. U 11 će se sati svojedobno napušteni, a danas sretno udomljeni psi ponosno prošetati pistom. Tom se revijom želi pokazati koliko svaki pas blista u društvu svojeg najboljeg prijatelja. Sudionici revije sudjelovat će i u tomboli, a donacijama će pomoći psima koji još čekaju novi dom.

U edukativnom kutku Zoološkog vrta grada Zagreba na Bundeku nalazit će se ploče u obliku nekih životinjskih stanovnika grada: lisice, sove, zmije i vrane o kojima su edukatori Vrta pripremili posebno zanimljive priče za najmlađe posjetitelje.

 

 

Predstavit će se i projekt Zelene mreže čiji je cilj očuvanje lokalne biološke raznolikosti. Zbog toga će svi zainteresirani moći naučiti kako izraditi hranilice i hotele za kukce, a riječi će biti i o problemu udaranja ptica o staklene površine te kako to spriječiti.

Dan kasnije, u nedjelju, svoj edukativni program s Bundeka edukatori će prenijeti u Zoološki vrt i tu vas identične radionice i interaktivna predavanja očekuju od 11 do 16 sati.

Više o projektu ''Zelena mreža'' i kako se uključiti u njega, saznajte na poveznici: http://zoo.hr/zelena-mreza-bioloske-raznolikosti

Više o projektu ''Siguran let'' - edukaciji o sprječavanju kolizije divljih vrsta ptica sa staklenim površinama saznajte na poveznicama:

http://zoo.hr/stranica/istrazivanje/siguran-let

http://zoo.hr/siguran-let#overlay-context=vratimo-divljinu

Zoo, 3. listopad 2017.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA