DAN ZOO VRTA 2016.

GRADSKA PRIČA VEĆ 91 GODINU

Ovaj mjesec Zoološki će vrt grada Zagreba službeno navršiti svoj 91. rođendan. Ovim povodom vas pozivamo da nam se pridružite na rođendanskoj proslavi u subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja i sudjelujete na bogatom sadržaju kojeg organiziramo.

Događanje će se odvijati ovog vikenda, 11. i 12. lipnja od 11 – 18 sati. Kako bismo prigodno proslavili rođendan Zoološkog vrta organizirali smo brojne zabavne i edukativne sadržaje kao i izložbe pa i svojevrstan put kroz vrijeme za one koje zanima kako je Zoo vrt nekada izgledao i što ga čeka u budućnosti.

AKTIVNOSTI:

  • IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DAMIRA HOYKE „DIVLJE SRCE GRADA“

 

Edukacijski centar

  • PRIKAZ POVIJESTI ZOOLOŠKOG VRTA I ŠTO GA SVE OČEKUJE U BUDUĆNOSTI

 

  • EDUKATIVNA IGRA „ZOO DETEKTIV“

Na brojnim edukativno zabavnim kutcima o različitim skupinama životinja pronađite odgovore na pitanja i sudjelujte u raznim aktivnostima te osvojite maleni znak pažnje Zoološkog vrta

  • DIVLJE SRCE GRADA – družite se s maskotama Zoološkog vrta

 

 

Lavlji most danas i 1935.

 

Zoološki vrt ili, kako je tada bio znan, Zoološki vrtić otvoren je 27. lipnja 1925. godine. Tada se Zoološki prostirao samo na površini Labuđeg otoka, današnjeg prvog otoka gdje se upravo gradi nova blagajna i ulaz u Vrt. Osnovao ga je Mijo pl. Filipović te je na početku imao samo tri lisice i dvije šumske sove. Zahvaljujući brojnim donacijama već je 1926. godine brojao čak 320 životinja te se proširio i na kopneni dio. Kako Vrt izgleda danas možete saznati ovdje.

 

Skulptura Napuljski ribar

 

Kako je svima već poznato, Zoološki vrt odlikuju i brojna povijesna i kulturna baština. Do 1931. godine izgrađeni su brojni objekti koje još i danas možemo posjetiti. Tu je i možda najpoznatiji lavlji most na kojemu su se slikale brojne generacije građana, a na samom početku Vrta dočekat će vas i najstariji objekt iz 1926. godine koji je služio kao skromna nastamba medvjeda ili vukova no ubrzo je postala neprihvatljiva za smještaj životinja, a danas svoju ulogu ima u edukativnim sadržajima poput programa „Abrakadabra“ u Zoo vrtu.

 

Dvorište Zoološkog vrta

 

Danas je Zoološki vrt moderna institucija kojoj je misija zaštita životinja, istraživanje i edukacija no jasno je da je i ugodno mjesto za razonodu i rekreaciju. U tijeku je i projekt „Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – Prva Faza“ čijim će završetkom Zoološki vrt biti bogatiji za novi restoran, novu suvenirnicu, dva nova mosta, dodatni edukacijski centar s trgom, novi glavni i pomoćni istočni ulaz, veliku afričku volijeru, uređeni Labuđi otok, obnovljene staze i šetnice te restaurirane spomenike kulturne baštine, „Lavlji most“ i „Napuljskog ribara“.

Pozivamo vas da svojom prisutnošću uveličate ovu proslavu te se istovremeno zabavite i saznate kako se Zoološki vrt mijenjao kroz godine.

Zoo, 7. lipanj 2016.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 19:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 18:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA