DAN CRVENIH PANDI 2018.

DAN CRVENIH PANDI SUBOTA 10.11.

U subotu, 10. studenoga, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Međunarodni dan crvenih pandi. Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati. Posebno uzbudljivo bit će u 12 sati kada će ispred nastambe crvenih pandi Mia Dimšić objaviti ime petomjesečnog mladunčeta crvenih pandi.

Putem društvenih mreža građani su dali tristotinjak prijedloga, ocjenjivački sud suzio je izbor na sedam, a mlada osječka pjevačica među njima će izabrati ono za koje vjeruje da crvenodlakom mališanu najbolje pristaje.

Mladac trenutačno uživa u svojoj prvoj maksimirskoj jeseni. Iako je riječ o prvom potomku slavnog zagrebačko-dortmundskog para, šestogodišnji Popi i četverogodišnja Ema pokazali su se kao odlični roditelji. Bucmastog nasljednika drže na oku, no istodobno mu daju dovoljno prostora da uživa u igri te usavršuje trčkaranje i penjanje po razgranatim stablima.

Subotnji će program posjetitelje Zoološkog vrta upoznati s njegovom vrstom te razlozima njezine ugroženosti u prirodi. U edukativnom kutku mališani će moći naučiti razlike između divovske i crvene pande, a na likovnoj će radionici izrađivati repove crvenih pandi.

Zašto bambus dominira jelovnikom crvenih pandi i gdje ga osim u kuhinji koriste ljudi, djeci gladnoj znanja ispričat će edukatori Zoološkog vrta. 

U restoranu Kod morskog lava može se utažiti prava glad. Na meniju pronađite specijalitete azijske kuhinje! 

Vidimo se!

Zoo, 6. studeni 2018.

INFORMACIJE

Zagreb

Radno vrijeme

Vrt: od 9:00 do 16:00 sati
Blagajna: od 9:00 do 15:00 sati

Cijena ulaznica

Kako do nas?

Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Pravila ponašanja

Karta ZOO-a

KALENDAR DOGAĐANJA